V komedii Harold a Maud se ve Slováckém divadle objeví nová herečka

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Nová herečka se v pondělí objeví v úspěšné komedii Harold a Maude, kterou má na programu Slovácké divadlo v Uherském Hradišti. Agenturu Mediafax o tom informoval herec a mluvčí divadla Josef Kubáník.

Změny se dočká postava Haroldovy matky, doposud ji ztvárňovala Anna Slezáková-Miková, nahradí ji ale Marie Durnová z brněnského Národního divadla. „Anna Slezáková-Miková se musí podrobit operaci,“ vysvětlil Kubáník.

Záměna hereček způsobila podle Kubáníka mezi diváky rozruch, lidé se totiž obávali, že bude nahrazena představitelka titulní role, legendární Květa Fialová. „Tak tomu skutečně není, paní Fialová bude hrát ve všech představeních,“ poznamenal Kubáník. Květa Fialová je za svou roli nominována i na cenu Thálie.

„Harold a Maude patří k nejrychleji vyprodaným titulům. Není se čemu divit, Květa Fialová totiž podává svůj životní výkon a každý ji chce vidět. O inscenaci je zájem po celé republice, divadelníci s ní několikrát vystoupili v Praze, hráli ji i v Prostějově, Novém Jičíně a dalších městech. Aby mohli hrát dál, byla alternace důležité postavy matky nezbytná,“ dodal Kubáník.

Durnová už postavu matky Harolda hrála v pražském a mladoboleslavském nastudování. Po uzdravení Anny Slezákové-Mikové se budou obě herečky alternovat.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x