Nadace z Uherského Hradiště rozdala na kulturní akce pět milionů korun

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Uherskohradišťská Nadace Děti - kultura - sport obdarovala v neděli téměř 260 organizací z celého regionu, rozdělila mezi ně pět milionů korun. Mluvčí holdingu Synot Magda Pekařová agentuře Mediafax v pondělí sdělila, že peníze budou použity na různé projekty v oblasti kultury.

„O kulturní grant si zájemci žádají již od roku 2005. Zájem o něj je letos téměř čtyřikrát vyšší než v době, kdy jsme ho vyhlásili poprvé. V rámci kulturního grantu si tak letos zažádalo 415 uchazečů dohromady o více než 22 milionů korun,“ upřesnila Gabriela Jelínková, výkonná manažerka Nadace Děti-kultura-sport.

Nadace nakonec uspokojila 259 žadatelů, mezi něž rozdělila pět milionů korun. Mezi obdarovanými jsou neziskové organizace, příspěvkové organizace, občanská případně jiná sdružení, fyzické osoby či městské a obecní úřady v celém Zlínském kraji. Prostředky pomohou podpoře kulturních projektů, ať už v oblasti folkloru, hudby, divadla, výtvarného umění či literatury.

Nadace udělila také speciální Cenu nadace. Za oblast kultury ji letos získala etnografka Slováckého muzea, zpěvačka a tanečnice souboru Kunovjan, choreografka a umělecká vedoucí dětského folklorního souboru Děcka z Kunovic, ředitelka mezinárodního dětského folklorního festivalu Kunovské léto, pedagog tanečního oboru ZUŠ v Uherském Ostrohu a v neposlední řadě autorka a spoluautorka řady publikací, Romana Habartová.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x