Vsetínští kriminalisté pátrají po lupiči, který na Bobrkách přepadl benzinku

VSETÍN - Zatím bezvýsledně pátrají vsetínští kriminalisté po neznámém pachateli, který ve čtvrtek přepadl čerpací stanici ve vsetínské části Bobrky. Policejní mluvčí Lenka Javorková agentuře Mediafax v pondělí řekla, že policisté žádají o pomoc i veřejnost.

Lupič vstoupil do prostoru benzinky, která stojí po levé straně u silnice I/57 ve směru od Vsetína do Valašského Meziříčí, krátce po 18. hodině. V náprsní kapse měl zastrčenou zbraň, ze které obsluhující pětadvacetiletý muž viděl jen rukojeť. „Lupič několikrát opakoval, že chce peníze a opakovaně naznačoval tasení pistole z kapsy. Obsluhující muž mu nakonec z obav o svůj život vydal několik desítek tisíc korun,“ konstatovala Javorková.

Pachatel pak v místech, kde je prodejna zahradních domků, nasedl na kolo a odjel směrem k Jablůnce. „Podle obsluhy mohl mít lupič asi 23 až 25 let a byl silnější, asi 170 centimetrů vysoké postavy. Na sobě měl černou šusťákovou bundu s kapucí a modré rifle,“ doplnila Javorková.

Pokud někdo muže viděl, policie ho žádá o svědectví. Ozvat se lidé mohou na linku 158. Pachateli hrozí za vloupání až desetileté vězení.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x