Na benzince v Zádveřicích na Zlínsku způsobil neznámý balíček policejní manévry

ZÁDVEŘICE - Uzavřená benzinka, odklon dopravy a příjezd pyrotechniků z Olomouce si v pondělí vyžádal balíček s podezřelým obsahem, který našli u čerpací stanice v Zádveřicích na Zlínsku. Policejní mluvčí Jana Bartíková agentuře Mediafax řekla, že v balíčku byla jen vyhořelá petarda.

„Balíček byl velký asi 12 krát šest centimetrů a vypadal jako nástražný výbušný systém. Vyfotili jsme ho a poslali k posouzení pyrotechnikům do Olomouce. Ti ale ze snímků příliš moc nevyčetli, a tak se rozhodli přijet přímo na místo. Balíček si převzali a na bezpečném místě poblíž Lípy ho pak zrentgenovali. Ukázalo se, že uvnitř byla jen vyhořelá petarda, kterou dal někdo do sáčku, vysypal ho čočkou a obalil papírem,“ konstatovala Bartíková.

Než pyrotechnici podezřelý předmět prozkoumali, policejní hlídky nedovolily řidičům natankovat benzin a až do 11. hodiny museli policisté odklánět i dopravu. Balíček se totiž nacházel asi 11 metrů od čerpací stanice.

„Policistům podobné žerty spojené se zbytečnými výjezdy příliš vtipné nepřijdou, proto se nadále budou zabývat tím, kdo balíček poblíž benzinky nastražil a z jakého důvodu. O kvalifikaci přestupku nebo trestného činu jsme zatím nerozhodli. Pátrání po pachateli mají na starosti vizovičtí policisté,“ dodala Bartíková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x