Nejlepší webové stránky na Zlínsku mají Vsetín a Hvozdná

ZLÍN - Vítěze krajského kola 13. ročníku soutěže Zlatý erb o nejlepší webové stránky a nejlepší elektronickou službu měst a obcí v České republice na Zlínsku vyhlásil v pondělí Zlínský kraj. Na předních příčkách se umístil Vsetín, Hvozdná a Holešov s nejlepší elektronickou službou.

V kategorii o nejlepší webové stránky města se na prvním místě umístilo a cenu 10 tisíc korun získalo město Vsetín. Druhé a třetí místo obsadil Zlín a Valašské Klobouky,

V kategorie o nejlepší webové stránky obce získala zlatou cenu obec Hvozdná následována druhým Kostelcem u Holešova a Tupesy z Uherskohradišťska. Nejlepší elektronickou službu pak podle výsledků soutěže obdržel Holešov a Cenu veřejnosti získal Sulimov.

Ceny vyhlásili a předali představitelé Zlínského kraje včele s hejtmanem Stanislavem Mišákem (ČSSD).

„Jsem velmi rád, že jste přišli v tak hojném počtu, což dokazuje, že umístění v soutěži Zlatý erb je pro vás významné. Zároveň ale vím, že své internetové stránky nevylepšujete jen kvůli vítězství v tomto klání, ale především proto, že se internet stává čím dál významnějším a neodmyslitelným nástrojem pro komunikaci obcí i měst s veřejností,“ uvedl směrem k představitelům obcí hejtman Stanislav Mišák. Ve Zlínském kraji se do letošního ročníku soutěže Zlatý erb přihlásilo osm měst, 15 obcí a sedm elektronických služeb.

Sedmičlenná porota se při hodnocení zaměřila na povinně zveřejňované informace, úřední desku, doporučené a doplňkové informace, ovládání webu, navigaci a přehlednost stránek.„Zajímalo nás také výtvarné zpracování a bezbariérová přístupnost. Při hodnocení elektronické služby jsme se zaměřili zejména na její užitečnost a nápaditost řešení,“ přiblížil krajský radní a zároveň předseda poroty Petr Hradecký. Zlínský kraj letos mezi jednotlivá úspěšná města a obce rozdělil 41 tisíc korun.

Do celostátního kola soutěže Zlatý erb postupují vítězové krajského kola – město Vsetín, obec Hvozdná a Holešov za svou elektronickou službu. Slavnostní vyhlášení výsledků celostátního kola se uskuteční v Hradci Králové v pondělí 4. dubna.

Bližší informace a pravidla hlasování jsou k dispozici na internetových stránkách soutěže „http://www.zlatyerb.obce.cz“>www.zlatyerb.obce.cz.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x