Silničáři budou pokračovat v rekonstrukci silnice mezi Šarovy a Březolupy

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Řidiči budou muset od úterý počítat s drobnými dopravními omezeními na trase ze Zlína do Uherského Hradiště mezi obcemi Šarovy a Březolupy. Agentuře Mediafax to řekl šéf Ředitelství silnic Zlínského kraje Bronislav Malý.

První částečná uzavírka bude na silnici II/497 vyznačena od úterka. Po zimním přerušení zde budou pokračovat stavební práce na rekonstrukci a částečné přeložce komunikace. Silniční provoz bude usměrněn přechodným svislým dopravním značením s různým stupněm omezení. V době od 15. do 31. března budou vyznačena pouze lokální pracovní místa o délce asi 50 metrů. Od 1. dubna pak bude doprava svedena do jednoho jízdního pruhu a provoz bude řízen světelnou signalizací. Na stavbě budou dvě pracovní místa v délce do 250 metrů, jedno u dvora Lapač a druhé před obcí Březolupy. Tento režim bude platit do 30. června.

Úplná týdenní uzavírka silnice je plánována na období od 1. do 7. července. Náhradním termínem, který bude využit pouze v případě nepříznivého počasí, je období 8. až 14. července. V této době bude silniční provoz vyloučen úplně, objízdná trasa bude vedena po silnicích III. třídy číslo 4972, 49720, 49718, 49714 a 49710. Vozidla budou směřována z Bohuslavic u Zlína do Doubrav, poté do Velkého Ořechova, směrem na Pašovice a přes Částkov a Nedachlebice do Bílovic, případně do Březolup.

„Úplná uzavírka je plánována na jeden týden v době letních prázdnin a navíc bude využito státních svátků a víkendu, aby byl dopad na cestující veřejnost co nejmenší. Úplné vyloučení silničního provozu je nutné pro realizaci napojení stávající a nové trasy komunikace a pokládku konečné živičné vrstvy vozovky,“ vysvětlil Malý.

Pro nákladní vozidla nad šest tun bude po dobu stavebních prací vyznačena objízdná trasa, která je směřována obousměrně po silnici I/49 ze Zlína do Otrokovic-Kvítkovic a po silnici I/55 do Starého Města a Uherského Hradiště.

Celková délka stavby je 1790 metrů a náklady dosahují 120 milionů korun. Stavba je spolufinancována z evropských fondů v rámci Regionálního operačního programu. Konečný termín úplného dokončení stavby byl stanoven do 14. srpna.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x