Základní umělecká škola Zlín se představí v rámci velké přehlídky

ZLÍN - Tradiční přehlídka výstav, koncertů a divadelních představení Základní umělecké školy Zlín bude v úterý zahájena společným koncertem absolventů školy. Agentuře Mediafax to sdělil Zdeněk Urbanovský z Centrály cestovního ruchu Východní Moravy.

Přehlídka nese název Už zas ZUŠ a jednotlivé programy se uskuteční v průběhu března až května. Nejstarší umělecká škola ve zlínském regionu si v rámci letošní přehlídky připomene také 78. výročí od svého založení.

„Na přehlídce Už zas ZUŠ se představí všechny čtyři obory, ve kterých škola poskytuje umělecké vzdělávání – hudební, literárně-dramatický, taneční a výtvarný obor,“ konstatovala Martina Hniličková, ředitelka školy. Lidé se mohou těšit na jazzový večer, barokní koncert, taneční koncert, výchovné koncerty pro mateřské školy, divadelní a teatroterapeutické představení i výtvarné výstavy žáků i učitelů.

Přehlídku odstartuje úterní Koncert absolventů, který se uskuteční v 18 hodin na zlínské radnici. V neděli 20. března bude na Malé scéně k vidění muzikál ze školního prostředí Muzicool. V březnu se pak ještě uskuteční Jarní koncert, kterého se zhostí slušovická pobočka školy. Na programu je 25. března od 17 hodin v Městském kulturním středisku.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x