Zlínská univerzitní knihovna získala ocenění v celostátní soutěži

ZLÍN - Knihovna Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně obsadila třetí místo v celostátní soutěži o nejinovativnější knihovnický projekt. Agenturu Mediafax o tom informoval Jan Malý z tiskového oddělení školy.

Soutěžní porotu zaujal portál informačních zdrojů Xerxes, který knihovna spustila v loňském roce.

„Portál Xerxes je unikátní v tom, že jeho uživatelé mají možnost vyhledávat podle klíčových slov paralelně až v deseti databázích najednou. Výsledky hledání si uživatelé mohou průběžně ukládat a následně s nimi dále pracovat,“ řekl ředitel knihovny Ondřej Fabián.

V současné době používá tuto technologii zhruba 40 institucí, většinou ve Spojených státech. V České republice je zlínská univerzitní knihovna první institucí, která ji využívá.

Soutěž o nejinovativnější knihovnický projekt vyhlásila Partnerská síť informačních profesionálů, což je sdružení knihovníků, informačních pracovníků, akademických pracovníků i odborníků z praxe. Cílem sdružení je spolupráce mezi vysokými školami, výzkumnými institucemi, veřejným sektorem a firmami především v oblasti nových médií a technologií a znalostního, projektového a procesního managementu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x