Neznámá žena vyhrožovala, že na valašskomeziříčském náměstí vybuchne bomba

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Valašskomeziříčské náměstí museli v úterý prohledat policisté, strážníci i hasiči, anonym totiž na lince 158 oznámil, že se tam nachází bomba. Policejní mluvčí Lenka Javorková agentuře Mediafax sdělila, že žádná výbušnina se nakonec nenašla.

Ženský hlas se na lince 158 ozval krátce po 10. hodině dopolední. Policisté ihned vyjeli na místo a náměstí uzavřeli. Společně s hasiči a strážníky prohledali nejen náměstí, ale i přilehlé ulice. Žádnou bombu ale nenašli a kolem 11. hodiny dopolední už mohli náměstí opět otevřít.

„Po neznámé ženě, která do telefonu tvrdila, že na náměstí je bomba, nyní pátráme. Je podezřelá z přečinu šíření poplašné zprávy, za což hrozí až tříleté vězení,“ řekla Javorková.

Obdobným případem se zabývali valašskomeziříčští policisté i v pondělí 7. března. Tehdy se neznámý ženský hlas odpoledne ozval na linku 158 a řekl, že se ve spořitelně ve Valašském Meziříčí nachází bomba. Policisté evakuovali přibližně 100 lidí, mezi kterými byli zaměstnanci, zákazníci spořitelny a obyvatelé z okolních domů. Na místo tehdy přijel i speciálně vycvičený služební pes na vyhledávání výbušnin. Ani v tomto případě výbušnina objevena nebyla. Zda za oběma případy stojí stejná žena, zatím policie nepotvrdila.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x