Zlínská radnice vyhlásila veřejnou soutěž na úpravu prostoru před Kongresovým centrem

ZLÍN - Zlínská radnice vyhlásila ve středu veřejnou architektonickou soutěž na úpravu prostor před Kulturním a Univerzitním centrem, na rekonstrukci podchodu na náměstí Práce a na revitalizaci prostoru Parku Komenského. Agentuře Mediafax to řekl mluvčí magistrátu Zdeněk Dvořák.

„Chceme přispět ke zlepšení vzhledu města. Jeho budoucí podoba musí vzejít z návrhů od více architektů,“ prohlásila 1. náměstkyně primátora Eva Štauderová (M.O.R.). Nejzazší termín pro odevzdání soutěžních návrhů je 16. květen.

Na samotnou realizaci projektů chce město využít financí z Regionálního operačního programu regionu soudržnosti Střední Moravy, ze kterého může čerpat až 120 milionů korun. „Jde o nedočerpanou částku ze stavby Kulturního a Univerzitního centra. Zatímco dříve bylo navrženo její proinvestování v menším území, nyní toto území významně rozšiřujeme. Posledním článkem ve schválení těchto projektů je Výbor regionální rady, jehož polovina zástupců je delegována Zlínským krajem. Věříme proto, že záměry Zlína podpoří,“ sdělila Štauderová.

Velmi očekávaným projektem je zejména rekonstrukce podchodu na náměstí Práce, který je ve značně zdevastovaném stavu a bývá označován obyvateli a návštěvníky za ostudu Zlína. V zadání architektonické soutěže na úpravu parku Komenského je také jeho využití pro odpočinek, relaxaci se zapojením budovy dnešní knihovny.

Podle radního Pavla Jungmanna (M.O.R.) může dotace z Regionálního operačního programu regionu soudržnosti Střední Moravy pokrýt až 85 procent uznatelných nákladů projektu, zbytek bude uhrazen z rozpočtu města. Samotné práce by měly začít počátkem příštího roku.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x