Valašskokloboucká radnice připravuje koncepci rozvoje školství, chce zachovat všechny školy

VALAŠSKÉ KLOBOUKY - Město Valašské Klobouky se rozhodlo vytvořit koncepci rozvoje školství, představitelé města tak reagují na chystanou optimalizaci středního školství ve Zlínském kraji. Agentuře Mediafax to uvedla mluvčí valašskokloboucké radnice Lenka Zvonková.

„Považujeme za nezbytné zachovat počet základních i středních škol ve městě. Naše město má ty nejlepší podmínky k tomu, aby zde fungoval ucelený systém škol s pestrou nabídkou oborů. Díky spádovosti regionu zaručuje dostupné vzdělání studentům z širšího okolí, přičemž všechny školy mají potřebnou kapacitu, tradici a kvalitní zázemí,“ řekl starosta Dalibor Maniš (nez.).

Město je zřizovatelem mateřské a základní školy, střední školy spadají pod Zlínský kraj. „I přes toto odstupňování kompetencí ve věcech školství chceme deklarovat, že budeme v maximální možné míře usilovat o udržení obou středních škol na našem území, tedy jak Gymnázia Valašské Klobouky, tak Středního odborného učiliště Valašské Klobouky,“ dodal Maniš.

Pro systematickou podporu školství a jeho dalšího zlepšování byla vytvořena pracovní skupina složená ze zástupců města, radních, ředitelů škol a členů školských rad, představitelů největších subjektů zdejšího politického spektra a dalších odborníků. „Tým nyní pracuje na vytvoření jednotné koncepce. Tento dokument bude oficiálním stanoviskem města a bude také využit při jednání se Zlínským krajem coby zřizovatelem Gymnázia Valašské Klobouky a SOU Valašské Klobouky ve věci optimalizace středního školství ve Zlínském kraji,“ doplnil Jiří Ročák, předseda Komise pro školství, kulturu a tělovýchovu při Radě města Valašské Klobouky.

Koncepce rozvoje školství bude představena i starostům obcí ze správního obvodu Valašských Klobouk na jejich pravidelné poradě na konci dubna.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x