Obyvatelé Zlína mohou přihlásit do soutěže zajímavé stromy

ZLÍN - Odbor životního prostředí a zemědělství zlínského magistrátu vyhlásil soutěž Strom roku města Zlína 2011. Zajímavé dřeviny může do soutěže nominovat široká veřejnost, agentuře Mediafax to řekl mluvčí zlínské radnice Zdeněk Dvořák.

Lidé mohou přihlásit do klání krásné či zajímavé stromy, dřeviny neobvyklého druhu či takové stromy, ke kterým se váže zajímavý příběh. Uzávěrka ankety je 30. června.

Návrh musí obsahovat několik údajů, například druh dřeviny, místo, kde roste, fotografii, jméno a příjmení navrhovatele či případně školy a také zdůvodnění návrhu. Navržený strom se musí nacházet ve městě Zlíně nebo jeho místních částí a musí také růst na přístupném místě.

V srpnu a září bude na stránkách města připravena galerie došlých návrhů, na městském webu bude zveřejněn i způsob hlasování veřejnosti. Hlasovat pro vítězný strom bude možné od 1. srpna do 30. září.

Vyhlášení výsledků ankety Strom města Zlína 2011 se uskuteční 20. října v rámci Dne stromů. „Ukázkové ošetření vítězného stromu certifikovaným arboristou se uskuteční v příštím roce v rámci akce Den Země za účasti veřejnosti,“ dodal Dvořák.

--> --> --> --> -->