Tresty pro rozhodčí jsou podle místopředsedy ČMFS Kučery dostatečné

ZLÍN - Mizerné výkony sudích v úvodních kolech jarní části fotbalové ligy nezůstaly bez odezvy šéfa Komise rozhodčích Luďka Macely, který své chybující potrestal. Podle prvního místopředsedy ČMFS Dalibora Kučery jsou postihy vzhledem k míře provinění dostatečné.

Nejhůře dopadl u Macely asistent rozhodčího Jaroslav Moudrý, který poškodil vedoucím tým Gambrinus ligy Viktorii Plzeň. Na hřišti Slovácka totiž v závěru utkání za stavu 2:2 chybně odmával ofsajd hostujícímu Kolářovi, jehož trefa kvůli tomu nebyla uznána a Západočeši přišli o dva body. Moudrý byl za závažné pochybení s okamžitou platností vyřazen z listiny rozhodčích pro nejvyšší soutěž i druhou ligu.

Moudrého chyba nebyla mezi sudími ojedinělá. Omezením delegací byli potrestání také Radek Příhoda, Pavel Franěk, Drahoslav Drábek, Michal Paták a Karel Hrubeš, kteří si nezapískají minimálně dvě kola. „Myslím si, že se Komise rozhodčích se k problémům postavila tvrdě a zodpovědně. Tresty jsou dostatečné. Upozornily veřejnost i rozhodčí, že těmto záležitostem bude věnována dostatečná pozornost,“ poznamenal první místopředseda Českomoravského fotbalového svazu Dalibor Kučera.

„S Luďkem Macelou jsem se sešel ještě před ligovým startem a upozornil jsem na to, že je třeba věnovat zvýšenou pozornost zápasům, ve kterých půjde o čelo tabulky a o boj o záchranu. Ubezpečil mě, že za to cítí osobní odpovědnost. Ale byli jsme svědky kauz, kdy se rozhodčím zápasy nevydařily,“ dodal Kučera.Šéf Komise rozhodčích Macela kromě udělení trestů reagoval na množící se chyby svých podřízených svoláním mimořádného semináře rozhodčích, který uspořádal ve středu 16. března.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x