Na Zlínsku v lese zkolaboval muž, záchranáři mu již nemohli pomoci

ZLÍN - Dvaašedesátiletý muž zemřel ve čtvrtek ráno po srdeční příhodě v lese u obce Trnava na Zlínsku. Tři lesní dělníci, ani přivolaní záchranáři a hasiči mu již nedokázali pomoci, informoval agenturu Mediafax mluvčí hasičů Ivo Mitáček.

Parta tří lesních dělníků ze Strání prováděla těžbu a čištění lesního úseku na hůře přístupném místě nad obcí Trnava. Během práce je přišel navštívit jejich dvaašedesátiletý známý, který měl za pár měsíců vstoupit do důchodu a přišel se zeptat na možnou výpomoc. „Když vystoupal na kopec k místu těžby, stačil se pouze pozdravit s partou dělníků a o minutu později padl k zemi s bolestí na hrudi. Dělníci k němu okamžitě přiběhli a začali mu poskytovat jak nepřímou srdeční masáž, tak i umělé dýchání,“ popsal tragickou událost mluvčí.

Dva dělníci zůstali u zraněného, třetí běžel do údolí pro pomoc. Cestou zavolal mobilem na tísňovou linku o pomoc. „Jako první na místo kontaktu přijela posádka zdravotníků, která rychle přejela od dopravní nehody z Vizovic. Po pár minutách dorazila také kolona hasičů ze Zlína. Po několika kilometrech museli záchranáři své vozy odstavit, vzít potřebné vybavení na ramena a vydat se do lesních kopců. Snaha o projetí pomocí terénního vozidla skončila ani ne po 100 metrech v těžkém bahně a rozmáčeném terénu,“ pokračoval Mitáček.

Záchranáři nasadili na místě kyslík, přístroje a dál se snažili muže přivést k životu. „Jejich snaha ale byla marná a muž byl prohlášen za mrtvého,“ uzavřel mluvčí s tím, že jeden z dělníků využil nabídnutou pomoc posttraumatické péče.

Za posledních 14 dní je to již čtvrtý výjezd profesionálních hasičů ze Zlína na pomoc při záchraně lidí v lesích.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x