Jubilejní 30. ročník Valašské rally nabídne souboj elitních českých jezdců, na startu bude i Kopecký

ZLÍN - Pilot Jan Kopecký z továrního týmu Škoda Motorsport bude největším favoritem jubilejního 30. ročníku Bonver Valašské rally. Úvodní podnik Mediasport Mezinárodního mistrovství České republiky (MMČR) v rally se pojede od 25. do 26. března v okolí Valašského Meziříčí.

Pořadatelé přijali 70 přihlášek, kromě Kopeckého nescházejí ani další tuzemská esa Roman Kresta, Václav Pech nebo úřadující český šampion Pavel Valoušek. Ten je momentálně bez závodního vozu, protože jeho Delimax Team se nedohodl na další podpoře a spolupráci s továrním týmem Škoda Motorsport, přesto podal přihlášku. „Určitě budu na startu s automobilem specifikace S2000. Brzy prozradím podrobnosti,“ uvedl Valoušek na čtvrteční tiskové konferenci ve Zlíně.

Otrokovický pilot bude obhajovat loňské prvenství, díky němuž vykročil k zisku svého premiérového titulu mistra České republiky. „Na minulou Valašskou rally velmi rád vzpomínám, protože to byla moje první výhra v absolutním pořadí závodu Mezinárodního mistrovství České republiky,“ poznamenal Valoušek. „Myslím, že to zase bude souboj o desetinky vteřiny. Těším se na to,“ dodal.

Dvoudenní soutěž má podesáté centrum ve Valašském Meziříčí. Na tamním náměstí v pátek 25. března odstartuje krátce po 17. hodině první posádka, jména vítězů budou známa o den později odpoledne. Závod je složen z deseti rychlostních zkoušek o délce 150 kilometrů, což je nejnižší možná hranice pro pořádání závodu MMČR.

„Na samotný závěr je připraven dvakrát průjezd náročnou rychlostní zkouškou přes kopec Dušná v délce bezmála pětadvaceti kilometrů. Dá se předpokládat, že těchto obtížných padesát kilometrů rozhodne o celkovém vítězi,“ uvedl tiskový mluvčí soutěže Roman Ordelt.

Za sledování jedné rychlostní zkoušky zaplatí fanoušci 30 korun, pokud budou chtít sledovat celý závod, musejí si připravit 100 korun.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x