Sportovcem roku se ve Zlíně stal silák Jiří Gryga

ZLÍN - Vicemistr světa v silovém trojboji a zlatý na mistrovství světa v disciplíně Mrtvý tah Jiří Gryga se stal ve čtvrtek večer Sportovcem roku města Zlína za rok 2010. Cenu nejlepšímu sportovci předal zlínský primátor Miroslav Adámek (TOP 09/STAN) na galavečeru v Kongresovém centru ve Zlíně.

„Hodně mě překvapilo, že jsem tuto cenu získal. Opravdu si jí vážím, je to možná můj dosavadní největší úspěch,“ svěřil se Gryga.

Do desítky nejúspěšnějších sportovců města Zlína byli vedle vítěze Jiřího Grygy zařazeni i olympijský triatlonista Jan Čelůska, orientační závodník na horských kolech Jiří Hradil, sjezdová lyžařka Klára Křížová, atletka Barbora Lacigová, ploutvová plavkyně Beáta Polišenská, orientační běžec Michal Smola, plavkyně Markéta Strapková, triatlonista Petr Vabroušek a volejbalista Petr Zapletal.

Nejúspěšnějším kolektivem byl zvolen tým FC Tescoma Zlín – starší žáci, který na Halovém mistrovství starších žáků České republiky získal zlatou medaili. Nejúspěšnějším zdravotně postiženým sportovcem byl vyhlášen sledge hokejista Zdeněk Hábl. Cenu primátora v kategorii mládeže pak získala atletka Martina Černochová. Zvláštní cenou primátora bylo oceněno i mužstvo juniorů extraligy ledního hokeje HC PSG Zlín.

Nejúspěšnější sportovci získali mimo jiné tradiční pamětní skleněné trofeje. Letos se ceny pro nejúspěšnější sportovce udílely ve Zlíně už pošestnácté. Slavnostní galavečer moderoval herec Petr Rychlý a během programu vystoupila například Aneta Langerová, umělečtí akrobaté Chebejet či členové známého tanečního sdružení Rokec Zlín.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x