Ve zlínské nemocnici se rozšíří léčebna dlouhodobě nemocných

ZLÍN - Krajská nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně se dočká rozšíření lůžkové kapacity léčebny dlouhodobě nemocných (LDN). Agentuře Mediafax to ve čtvrtek oznámila mluvčí Zlínského kraje Gabriela Dvorníková.

Rozšíření kapacity umožní rekonstrukce nevyužívané budovy číslo 12, díky které tam bude moci být umístěno 18 nových lůžek. V současnosti nemocnice provozuje 100 těchto lůžek. Celkové náklady akce, jejíž realizaci schválili krajští radní, dosáhnou výše 13,969 milionu korun a budou plně hrazeny z rozpočtu Zlínského kraje. Zahájení rekonstrukce se předpokládá letos v červnu a ukončení o tři měsíce později.

„Plán investičního rozvoje Krajské nemocnice Tomáše Bati obecně využívá uvolněné pavilony původní zástavby pro neakutní zdravotnickou péči. Velikost pavilonu číslo 12 je vhodná jen pro omezenou velikost oddělení s kapacitou 18 lůžek, ale i tato velikost však v případě léčebny dlouhodobě nemocných umožňuje efektivní provoz,“ uvedl Libor Lukáš (ODS), statutární náměstek hejtmana Zlínského kraje.

Budova číslo 12 je jednopodlažní pavilon v blízkosti parčíku. Poslední dlouhodobější využití budovy bylo pro účely infekčního oddělení, v současnosti se nachází ve špatném technickém stavu. „Součástí rekonstrukce bude zejména vybourání stávajících vnitřních konstrukcí a podlah a osekání omítek i obkladů včetně vytrhání původních hliníkových vodičů. Dále bude provedena nová izolace stěn dodatečnou izolací z asfaltových pásů nebo PVC fólie, instalace nových podlah, štukových omítek stěn, sádrokartonových podhledů, keramických obkladů a elektroinstalace z měděných vodičů včetně jištění,“ vyjmenovala krajská radní pro zdravotnictví Hana Příleská (ČSSD). Objekt se dočká i nových rozvodů vytápění s využitím současných topných těles. Vzhledem k prostorovému řešení budovy budou pokoje řešeny jako čtyřlůžkové a pětilůžkové.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x