V Rožnově se uskuteční Josefský jarmark

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Na Masarykově náměstí v Rožnově pod Radhoštěm se v pátek a v sobotu uskuteční tradiční Josefský jarmark. Agentuře Mediafax to oznámil mluvčí města Tomáš Gross.

Součástí jarmarku bude nejen pestrá nabídka především velikonočního zboží, ale také bohatý doprovodný program a soutěž O největší velikonoční kraslici z čehokoliv.

Své výrobky bude na jarmarku nabízet téměř stovka prodejců. O kulturní program se pak postará kytarové trio rožnovské ZUŠ, cimbálová muzika Jánoš, skupina Crazy Sax nebo country tance a Heart2beat ze Střediska volného času.

„Slavnostní zahájení je připraveno na páteční desátou hodinu. Po průvodu a vystoupení mažoretek z Dolní Bečvy zahájí jarmark místostarosta Rožnova a také rožnovský farář Jiří Polášek,“ řekla ředitelka pořádajícího T klubu – kulturní agentury Lenka Vičarová. Součástí slavnostního zahájení bude také připomínka výročí 600 let od první zmínky o obcích Hážovice a Tylovice a 100 let Valašského muzejního a národopisného spolku. V rámci slavnostního zahájení bude také představena nová knížka valašských pohádek Černé hodinky, kterou v těchto dnech vydala rožnovská radnice.

V rámci jarmarku budou rovněž vyhlášeny výsledky soutěže O největší velikonoční kraslici z čehokoliv. Zájemci o účast v soutěži mohou své obří kraslice odevzdat do pátku do 11.30 hodin, a to buď v informačním centru města, nebo přímo na jarmarku do stánku označeného logem Soutěž. Kraslice mohou být vyhotoveny z čehokoliv a jediným hodnotícím kritériem je jejich velikost.

Páteční program ukončí Josefská zábava s cimbálovou muzikou Jánoš, v sobotu uzavře letošní první jarmark na Masarykově náměstí krátce po poledni dechová hudba Rožnovanka.

Městská policie upozorňuje na částečné omezení provozu a parkování v době konání jarmarku. „Po oba dny jarmarku zároveň platí schválená výjimka ze zákazu konzumace alkoholických nápojů na Masarykově náměstí, což znamená, že návštěvníci jarmarku starší 18 let mohou na Masarykově náměstí požívat alkoholické nápoje,“ dodal ředitel městských strážníků Daniel Vašut.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x