Ve Vsetíně v pátek zazpívá zpěvačka, textařka a skladatelka latinskoamerické hudby Marta Töpferová

VSETÍN - Do Vsetína zavítá v pátek v rámci svého jarního turné po České republice zpěvačka, textařka a skladatelka latinskoamerické hudby Marta Töpferová. Agentuře Mediafax to oznámila mluvčí vsetínské radnice Marie Šidlová.

Töpferová představí nové album The Other Shore, ale zahraje také výběr ze svého staršího repertoáru. Turné bude výjimečné tím, že zazní hned ve třech jazycích – v češtině, angličtině a španělštině. Na turné doprovodí Töpferovou kytarista David Dorůžka, baskytarista Tomáš Liška a bubeník Martin Novák. Vsetínský koncert je na programu v pátek v 19 hodin v malém sále domu kultury.

Marta Töpferová, dcera herce Tomáše Töpfera, patří mezi nejosobitější zpěvačky a písničkářky své generace. Po emigraci do USA v roce 1987 se naučila plynule španělsky a zamilovala se do latinskoamerické kultury. V USA a ve Španělsku studovala sólový zpěv, hru na kytaru i tanec. Začala skládat vlastní písně a hrát na jihoamerickou čtyřstrunnou kytaru cuatro. Absolvovala řadu koncertů po USA, Španělsku, Francii, Argentině, Holandsku, Velké Británii a v mnoha dalších zemích světa. Vydala čtyři alba, převážně složené z vlastní tvorby a sbírku českých, moravských a slovenských lidových písní.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x