Doplněno: Na Kroměřížsku zemřel pod koly kamionu muž

KROMĚŘÍŽ - (Zprávu jsme aktualizovali a rozšířili o další podrobnosti). Tragická nehoda se stala ve čtvrtek večer na silnici I/47 mezi Hulínem a Kroměříží u obce Bílany. Pod koly kamionu tam zahynul muž (60), agentuře Mediafax to v pátek řekla Barbora Balášová z kroměřížské policie.

Neštěstí se stalo krátce před 21. hodinou. „Devětatřicetiletý řidič kamionu jel ve směru od Hulína na Kroměříž a chodec šel od Kroměříže na Hulín po levé straně vozovky, tedy v protisměru kamionu. Tahač s návěsem ho zachytil. Muž ještě chvíli žil, ale na místě po chvíli na vážná zranění zemřel,“ poznamenala Balášová.

Podle policie šofér nepřizpůsobil rychlost stavu vozovky a povětrnostním podmínkám. Byla totiž zhoršená viditelnost a mrholilo. Nehoda ve večerních hodinách zcela zablokovala dopravu v obou směrech silnice a podařilo se ji obnovit až půl hodiny po půlnoci.

Policie se ale okolnostmi nehody stále zabývá, řidič kamionu totiž vypověděl, že mu chodec pod kola doslova skočil. Jeho výpověď nyní policisté prověřují. Hledají také případné svědky, kteří se mohou ozvat na linku 158.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x