Policisté přistihli na Uherskohradišťsku během týdne přes 100 nepřipoutaných řidičů

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Celkem 101 nepřipoutaných řidičů přistihli během uplynulého týdne policisté na Uherskohradišťsku. Agenturu Mediafax o tom v pátek informoval policejní mluvčí Aleš Mergental.

Počet přistižených nepřipoutaných lidí v autech oproti předchozímu týdnu mírně vzrostl. „Policisté zadrželi a pokutovali v průměru zhruba 14 nepřipoutaných šoférů denně,“ upřesnil Mergental.

Mírně přibylo i dopadených řidičů pod vlivem alkoholu, policisté přistihli v průměru téměř dva přiopilé řidiče denně. Jen jeden z těchto přistižených řidičů je podezřelý ze spáchání trestného činu, protože řídil s hodnotou 1,45 promile alkoholu. Šlo o dvacetiletého řidiče, který vezl ze Starého Města v osobním autě i své kamarády poté, co vypil několik panáků slivovice.

Vzrostl také počet řidičů telefonujících za jízdy. „Kombinaci telefonování a alkoholu zjistili dopravní policisté u třiadvacetiletého mladíka z Vážan. Jel osobním fordem Uherským Hradištěm a přitom telefonoval. Policisté jej dojeli a zastavili. Mladý muž měl v krvi 0,24 promile alkoholu, s čímž souhlasil, protože večer před tím vypil několik piv. A k tomu ještě neměl přeregistrováno na sebe auto, které koupil vloni na podzim. Policisté s ním na místě vyřešili všechny přestupky a zakázali mu další jízdu do úplného vystřízlivění,“ dodal Mergental.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x