Na trati mezi Valašským Meziříčím a Rožnovem pojede historická lokomotiva

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - České dráhy se v sobotu rozhodly vypravit neobvyklý vlak na trati mezi Valašským Meziříčím a Rožnovem pod Radhoštěm, soupravu potáhne historická parní lokomotiva. Mluvčí Českých drah Kateřina Šubová agentuře Mediafax sdělila, že lidé vlakem mohou zajet na Josefský jarmark do Rožnova.

Parní lokomotiva pochází z roku 1898 a byla vyrobena pro Severní dráhu císaře Ferdinanda. Do roku 1994 byla umístěna na pomníku vedle valašskomeziříčského vlakového nádraží. „V rámci akce Vítání jara se bude jednat o první veřejnou jízdu lokomotivy po 40 letech na trati s cestujícími. Aby byla akce dokonalá, průvodčí budou oděni v historických uniformách,“ řekla přednostka osobní stanice Valašské Meziříčí Jitka Mohylová.

Z Valašského Meziříčí vyjede vlak poprvé v 8 hodin ráno, podruhé si jízdu zopakuje ve 12.25 hodin. Cestující budou moci nasednout také v zastávkách Krhová, Hrachovec, Zašová, Střítež na Bečvou a Zubří. Zpět do Valašského Meziříčí vyjede vlaková souprava v 10.15 hodin a ve 13.50 hodin. Jednosměrné jízdné bude činit pro dospělého 50 korun, pro děti od 6 do 15 let 30 korun. Děti do 6 let se svezou zdarma.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x