Gambrinus liga, 21. kolo: 1. FC Slovácko – FK Baumit Jablonec 1:1

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Fotbalisté Slovácka remizovali v sobotním utkání 21. kola Gambrinus ligy na domácím stadionu s Jabloncem 1:1. Hosté přišli o čtvrtou jarní výhru v řadě ve třetí minutě nastavení, kdy vyrovnal útočník Petr Švancara.

Jablonec na jaře baví diváky ofenzivní hrou a stejně začal i na stadionu Slovácka, kde v úvodu hrozil především z levé strany. Ze souhry Jablonského s Kovaříkem nejvíce těžil Lafata, který měl několikrát možnost rozšířit své gólové konto, ale ani jednou proti brankáře Filipkovi neuspěl. Domácí celek se postupně svému soupeři vyrovnal a začal být také nebezpečný.

Ve 21. minutě unikl Fujerik, který po kontaktu s gólmanem Špitem upadl, ale rozhodčí Damková po rychlé konzultaci se svým asistentem Jiříkem penaltu neodpískala a záložníkovi Slovácka udělila žlutou kartu za simulování. O dvě minuty později zahodil obrovskou příležitost Volešák, když místo střely volil nahrávku na Švancaru, který ale nestačil ani zakončit.

Deset minut před koncem první půle musel ze hřiště Špit, který si poranil třísla a mezi tři tyče se postavil v lize debutující Valeš. Toho o pár okamžiků později prověřil po zdařilé individuální akci Švancara, jenže pokus levačkou postrádal větší přesnost i razanci.

Po změně stran měl na noze gólovou trefu Fujerik, který se řítil sám na Valeše, ovšem jablonecký náhradník včasným vyběhnutím zmenšil střelecký úhel a domácího fotbalistu vychytal. O chvíli později přišel trest na druhé straně, odražený míč uklidil za Filipkova záda s pomocí pravé tyčky Jarolím.

Slovácko toužilo po vyrovnání, trenér Soukup poslal na trávník další dva útočníky, ale ani změny v sestavě domácím dlouho nepomohly. V závěru se strhla mela před bránou Jablonce, když se Filipko vydal do šestnáctky soupeře a po rohovém kopu zbytečně atakoval Valeše. Sudí však situaci zvládli a brankář Slovácka dostal žlutou kartu.

V době, když už asi málokdo věřil, že by Slovácko mohlo v sobotním duelu bodovat, se přece jen dočkal gólové odměny Švancara. Nejlepší hráč domácích připravil ve třetí minutě nastaveného času Severočechy o jejich jarní neprůstřelnost a svému týmu zajistil velmi cenný bod.

Gambrinus liga, 21. kolo:

1. FC Slovácko – FK Baumit Jablonec 1:1 (0:0)

Branky: 90+3. Švancara – 56. M. Jarolím. Rozhodčí: Damková – Jiřík, Peřina. ŽK: Fujerik, Filipko, V. Valenta – Kovařík, Piták. Diváci: 4556.

Sestavy:
1. FC Slovácko: Filipko – Kuncl, Kordula, R. Mezlík, Kubáň – Fujerik (74. Hlúpik), V. Valenta, Perůtka (61. Ondřejka), Volešák, Urbánek (83. Nestorovski) – Švancara. Trenér: Miroslav Soukup.

FK Baumit Jablonec: Špit (35. Valeš) – Eliáš, Pavlík, Beneš, Jablonský – Vošahlík (80. Třešňák), Piták, Loučka, M. Jarolím, Kovařík – Lafata (90. Hejda). Trenér: František Komňacký.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x