Útočník Švancara byl na sebe dlouho naštvaný, nakonec zajistil Slovácku alespoň bod

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Kdyby fotbalový útočník Petr Švancara v sobotním utkání 21. kola Gambrinus ligy proměnil všechny své šance, Slovácko by pravděpodobně nad Jabloncem doma zvítězilo. Zkušený hráč se nakonec prosadil ve třetí minutě nastavení, kdy vyrovnal na 1:1.

Švancara byl jednoznačně nejlepším hráčem Slovácka. Hlavně jablonecký stoper Pavlík si s ním nevěděl rady, ale dlouho vycházel klíčový muž domácí ofenzivy naprázdno. Až v 93. minutě se dostal k odraženému míči a z úhlu přesně zakončil. „Přemýšlel jsem, jestli vystřelím nahoru nebo po zemi, a nakonec jsem se rozhodl správně. Musím přiznat, že jsem si věřil, že ten gól už dám. Byl jsem přesvědčený, že to vyjde. Co si budeme povídat. Jsem tu od toho, abych střílel branky,“ řekl útočník Slovácka.

Zároveň přiznal, že měl na sebe během zápasu vztek, když neproměnil několik slibných příležitostí. „Když neproměním šance, z nichž čtyři byly vyložené, tak si to dávám za vinu. Byla to moje chyba, že jsme neskórovali dřív. Ale asi nahoře při nás někdo stojí, že to tam nakonec spadlo. Po prohře v Ústí jsme to neměli lehké, takže každý bod se počítá,“ oddechl si Švancara, který se trefil poprvé od 7. listopadu, kdy přispěl Slovácku k výhře 3:2 v Mladé Boleslavi. „Teď nás čeká trojkolo pravdy. Jedeme do Českých Budějovic, máme doma Příbram a pak hrajeme na Slavii. Musíme udělat co nejvíc bodů, abychom se nestrachovali o záchranu. Strašně nás ale štve, že doma nevítězíme, když nás lidi tak povzbuzují. Naše poděkování fanouškům by mělo znamenat výhru, ale to se nám bohužel nedaří,“ litoval Švancara nelichotivé domácí bilance Slovácka, které na vlastním stadionu naplno bodovalo naposledy v září loňského roku.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x