Žlutý prášek ve vodojemu na Kroměřížsku zanechal pachatel, který se vloupal do objektu

TUČAPY - Hnojivo v podobě žlutého prášku, kvůli jehož nálezu vypustili vodojem v Tučapech na Kroměřížsku, zanechal v objektu neznámý pachatel po vloupání. Agentura Mediafax informovala o výskytu hnojiva ve vodojemu již v sobotu v noci.

„Do objektu se vloupal neznámý pachatel, který v místnosti a na příjezdové cestě vysypal žlutý prášek,“ sdělila Barbora Balášová z kroměřížské policie s tím, že pachatel nic neukradl.

Chemická laboratoř označila prášek jako hnojivo, které bylo nalezeno nejen ve vodojemu, ale také v polích a okolí kolem vodárny.

Původní podezření, že se prášek dostal i do vody, se nakonec nepotvrdilo. „Podle průzkumu voda kontaminovaná nebyla,“ uvedla Balášová.

Obec přesto občany upozornila, aby vodu nepili a pracovníci vodáren vodojem museli vypustit a znovu napustit. V pondělí by měla být situace v pořádku, do té doby budou lidé používat vodu z jiných zdrojů.

„Případ si převzali kriminalisté, kteří jej vyšetřují pro krádež a vloupání ve stadiu pokusu a poškození cizí věci,“ uzavřela Balášová.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x