Policisté zadrželi dva zloděje, kteří vykradli osm rekreačních chat na Rožnovsku

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Dva vykrádači chat v okolí Rožnova pod Radhoštěm skončili v rukou policistů. Agentuře Mediafax to v pondělí oznámila policejní mluvčí Lenka Javorková.

Na podezřelé muže upozornili policisty lidé z rekreační oblasti v Dolní Bečvě, části Dolní Rozpité. Díky stopám ve sněhu našli policisté dva muže, kteří se schovávali ve křoví.

„Měli u sebe mačetu, rádio či proutěný košík, jednalo se o věci, které předtím ukradli. Oba skončili v policejní cele. Ukázalo se, že mají na svědomí vloupání do osmi chat,“ podotkla Javorková s tím, že v případě jednoho z dopadených mužů podali policisté návrh na jeho vzetí do vazby.

Zloději si z jedné z chat udělali základnu, kde přespávali a odkud vyráželi krást. Z rekreačních objektů brali převážně jídlo, alkohol a cigarety. Čtyřiatřicetiletý muž z Nymburka a jeho dvacetiletý komplic z Jesenicka byli v pondělí obviněni z přečinů krádež, porušování domovní svobody a poškození cizí věci, za což jim hrozí až tříleté vězení.

„Na staršího z obviněných byl ze strany policie podán návrh na vzetí do vazby, protože již byl za majetkovou trestnou činnost stíhán a nyní je v podmínce,“ upřesnila Javorková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x