Evropská liga stolních tenistů jde do finiše

LUHAČOVICE - Na velký stolnětenisový svátek se těší v Luhačovicích. 19. dubna se tam představí naše mužská reprezentace v odvetě semifinále Joola Evropské ligy národů družstev proti Švédsku. V šesti divizích Evropské ligy se v semifinálové fázi představí 24 reprezentačních týmů. Češi vyhráli skupinu B elitní Premier divize, když naposledy zdolali v Havířově reprezentaci Rakouska 3:2 a v největších moravských lázních se ve sportovním areálu Radostova utkají s druhým týmem skupiny A Švédskem.

Utkání předchází úvodní duel, ten odehrají naši muži v úterý 29. března ve švédském Halmstadu. Odveta, která rozhodne o postupu do finále a o soupeři lepšího z druhého semifinále mezi Německem a Rakouskem, začíná v Luhačovicích 19. dubna v 18 hodin. Finále se pak odehraje rovněž dvouzápasově v říjnu a v listopadu letošního roku.

Zápasy se Švédskem budou pro české muže jednou z posledních prověrek před květnovým mistrovstvím světa v Nizozemí. Tam už mají nominaci jistou Korbel, Prokopcov, Konečný, Šimončík a Širuček, ti jsou také nejvážnějšími kandidáty reprezentační účastí na svátku příznivců stolního tenisu v Luhačovicích.

Pořadatelům ze zlínského Avexu podali pomocnou ruku zástupci města Luhačovice i akciové společnosti Lázně Luhačovice, společně se sponzory jsou garanty nejen vysoké sportovní ale i společenské úrovně semifinále Evropské ligy mužů.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x