Lékař se obcí na Vsetínsku prohnal více než stokilometrovou rychlostí a ještě se snažil ujet

VSETÍN - V policejní síti skončil mladý lékař, který se obcí Prostřední Bečva na Vsetínsku prohnal rychlostí 110 kilometrů v hodině. Policejní mluvčí Lenka Javorková agentuře Mediafax v úterý uvedla, že lékař za volantem se pak ještě snažil před policisty ujet.

Na silnici I/35 v Prostřední Bečvě, ale i v okolních obcích Horní Bečva a Dolní Bečva, řidiči rychlost překračují poměrně často. I proto se policejní hlídky na dodržování rychlosti v těchto lokalitách zaměřují. „Během jediného dne jsme zadrželi 18 řidičů, kteří obcí projeli větší rychlostí, 17 z nich však nepřekročilo hranici 75 kilometrů v hodině. Jen lékař měl na tachometru 110 kilometrů za hodinu,“ podotkla Javorková.

Policista se proto rozhodl auto zastavit, ale doktor udělal nečekaný manévr a odbočil doleva na vedlejší cestu. „Hlídka nasedla do auta, spustila majáky a rozjela se za ujíždějícím vozidlem. Po několika metrech řidič zastavil. Policisté byli velmi překvapeni, když zjistili, že mladší řidič v silném osobním vozidle je lékař. Zarazilo je, že člověk, který se stará o naše zdraví a zachraňuje lidské životy, se na silnici chová tak nezodpovědně a neukázněně,“ konstatovala Javorková.

Ve správním řízení řidiči hrozí za vysokou rychlost v obci pokuta ve výši pět až 10 tisíc korun plus zákaz činnosti na šest měsíců až jeden rok. Vedle tohoto porušení zákona se bude správní orgán zabývat i přestupkem neuposlechnutí výzvy policisty k zastavení vozidla.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x