Do průmyslové zóny v Holešově vstupují další dvě společnosti

HOLEŠOV - Další dva investoři se rozhodli vstoupit do Strategické průmyslové zóny Holešov. Agentuře Mediafax to v úterý řekl výkonný ředitel Industry Servis ZK Jakub Černoch.

Deklaraci o porozumění podepsaly se Zlínským krajem společnosti Denesa a Creative Caps. Deklarace je základním smluvním dokumentem, který umožňuje investorům začít s přípravou své investice a zahájit správní řízení. „Investoři mohou díky podepsané smlouvě se Zlínským krajem zahájit standardní procesy – tedy usilovat o vydání územního rozhodnutí a následně stavebního povolení a absolvovat proces posouzení vlivu na životní prostředí. V případě, že všechny tyto procedury budou schváleny správními orgány, investoři začnou stavět ještě v letošním roce,“ uvedl Černoch. Celková plocha obsazená nově vstupujícími společnostmi bude 1,6 hektaru, celková investice je plánována ve výši zhruba 35 milionů korun. V zóně tak může být dalších 20 pracovních míst.

Holešovská společnost Denesa se zabývá výrobou strojů a zařízení pro průmysl, zejména automobilový. Do jejího výrobního sortimentu patří montážní linky, jednoúčelové stroje a formy. Disponujeme vlastním oddělením vývoje a konstrukce. Výstavba nového výrobního areálu umožní zásadním způsobem rozšířit konstrukční a vývojové kapacity, organizaci výroby a skladování. Celková výměra pozemku včetně komunikací, zpevněných ploch a zeleně bude přibližně 0,8 hektaru. Celková předpokládaná výše investice činí 10 milionů korun a společnost odhaduje uvedení areálu do provozu v roce 2013.

Druhým investorem je firma Creative Caps, která se zabývá výrobou a prodejem hliníkových uzávěrů lahví. Výroba je nyní umístěna v Přerově. Nové prostory jsou tak předpokladem pro plánované investice, které dovolí rozšíření výroby a zvýší konkurenceschopnost firmy. Rozšíření výroby bude díky nově pořízeným technologickým zařízením spojeno s nabídkou nového sortimentu hliníkových uzávěrů. Pro realizaci záměru rozvoje společnosti plánuje Creative Caps výstavbu výrobního objektu s částmi pro administrativu a skladování. Celková výměra pozemku bude přibližně 0,8 hektaru, výše investice 25 milionů korun. Plánované uvedení do provozu je v roce 2012.

Strategická průmyslová zóna Holešov má od konce roku 2009 zcela dokončenou základní infrastrukturu. Ta byla realizována tak, aby respektovala přísné limity pro zvýšenou ochranu životního prostředí, zvláště spodních vod. V loňském roce byla dotažena do konce jednání s celkem šesti vážnými zájemci o investování a mohla tak s nimi být podepsána Deklarace o porozumění. První ze zájemců, společnost Pokart, již celý proces završila a letos v lednu zahájila stavbu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x