Do soutěže o nejlepší podnikatelský záměr se ve Zlínském kraji přihlásilo téměř 50 studentů

ZLÍN - Do v pořadí čtvrtého ročníku soutěže Nejlepší podnikatelský záměr s letos přihlásilo celkem 47 studentů či studentských týmů ze Zlínského kraje. Agentuře Mediafax to v úterý uvedla mluvčí Zlínského kraje Gabriela Dvorníková.

Soutěž vyhlásilo Technologické inovační centrum ve spolupráci s Univerzitou Tomáše Bati ve Zlíně a dalšími partnery. Studenti měli možnost předkládat své soutěžní záměry do konce února. V kategorii vysokých škol se do soutěže zapojilo 17 studentských projektů a do kategorie středních škol celkem 30 projektů.

V průběhu soutěže byly uspořádány doprovodné workshopy a semináře, které studentům přiblížily problematiku sestavování podnikatelských záměrů, financování podnikání, zakládání firem, ochrany duševního vlastnictví a podobně. Studenti měli dále možnost diskutovat s úspěšnými podnikateli a poslechnout si jejich příběhy a příklady dobré i špatné praxe. Workshopy a semináře, které uspořádali organizátor a partneři, navštívilo téměř 400 studentů.

V březnu se uskuteční první kolo hodnocení, během kterého bude vybráno deset soutěžních záměrů v každé kategorii, které postoupí do dalšího hodnocení. Ve druhém kole budou studenti či studentské týmy osobně prezentovat své soutěžní záměry před hodnotitelskou komisí, která následně vybere vítěze.

„Studenti mají možnost svou účastí v soutěži získat nejen finanční a věcné ceny, ale také mnoho zkušeností a rad, které mohou využít při skutečné realizaci svého záměru. V tomto ročníku jsme soutěž trochu inovovali a přidali takzvanou cenu za kreativitu, kterou získají studenti za nejoriginálnější projekt nebo způsob prezentace před komisí,“ doplnila Daniela Sobieská, ředitelka Technologického inovačního centra.

Technologické inovační centrum bylo založeno v roce 2005 Univerzitou Tomáše Bati ve Zlíně a Zlínským krajem, čímž se tyto dva subjekty významně zapojily do rozvoje a podpory inovačního podnikání ve Zlínském kraji.

Vyhlášení výsledků soutěže a předání cen nejlepším studentům se uskuteční v květnu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x