Obyvatelé Otrokovic mohou navrhovat své kandidáty na Cenu města

OTROKOVICE - Obyvatelé Otrokovic mohou navrhovat svého kandidáta na udělení Ceny města Otrokovice. Agentuře Mediafax to sdělila mluvčí otrokovické radnice Lenka Krupková.

Kandidátem by měl být člověk, který vykonal mimořádný skutek v některé z oblastí lidské činnosti nebo se zasloužil o podstatný přínos pro rozvoj nebo propagaci města.

Zastupitelé udělují cenu města jednou ročně, a to maximálně třem lidem. Nositelem ceny se může stát žijící fyzická osoba s trvalým bydlištěm v Otrokovicích, právnická osoba se sídlem v Otrokovicích, nebo žijící fyzická či právnická osoba, jejíž čin nebo činnost má přímý vztah k městu Otrokovice. Ocenění je spojeno s předáním pamětního listu, výtvarného symbolu a finanční odměny ve výši 10 tisíc korun.

„Podávaný návrh na ocenění musí obsahovat podrobné zdůvodnění v jaké oblasti a za jaký čin či přínos je cena navrhována a identifikaci navrhovaného. V případě fyzické osoby jde o jméno, příjmení, datum narození a adresu trvalého bydliště, v případě právnické osoby, přesný název a sídlo,“ upřesnila Krupková.

Cenu předá starosta města na slavnostním večeru ke Dni vzniku samostatného československého státu. Návrhy na udělení ceny mohou lidé podávat písemně na odbor školství a kultury nebo na podatelnu radnice, a to do 25. května.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x