Květa Fialová: Ceny Thálie neřeším, na prvním místě je pro mě divák

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Dvě nominace na Ceny Thálie získalo Slovácké divadlo, v sobotu večer se rozhodne, zda je legendární herečka Květa Fialová (81) a herec Tomáš Šulaj promění v cenu. Fialová excelující v inscenaci Harold a Maude o přátelství mladíka a staré hraběnky zůstává podle svých slov před verdiktem nad věcí.

Uherskohradišťské Slovácké divadlo získalo letos hned dvě nominace na prestižní Ceny Thálie. Tomáš Šulaj navržený za roli Buči v muzikálu Cikáni jdou do nebe, uvízl v té širší. Jeho kolegyně Květa Fialová ale postoupila až do úplného finále a v sobotu večer se rozhodne, zda svou životní roli Maude v jedno z nejprestižnějších českých divadelních ocenění promění.

„Pokud si myslíte, že si připravuji projev, tak ani náhodou. Já se raduju z toho, že jsem vyprejskla z nemocnice, kde jsem ležela, protože mi bylo zle, mám radost i z toho, že jsem se byla v úterý s Pepíčkem Kubáníkem podívat v Lucerně na premiéru filmu Vašíka Havla Odcházení a že je tady jaro,“ svěřila se „věčná optimistka“ Květa Fialová.

Denně se herečka setkává s ohlasy na komedii Harold a Maude, kterou od ledna loňského roku hraje s Josefem Kubáníkem na scéně Slováckého divadla s úspěchem. ,,Květo, v sobotu ti budu držet palce, protože takový koncert, jaký spolu předvádíte na jevišti, se hned tak nevidí,“[/i] složila Fialové poklonu někdejší televizní hlasatelka Kamila Moučková.

Jedenaosmdesátiletá herecká legenda má před sobotním verdiktem o udělení Cen Thálie nabitý program. Dopoledne navštíví moderátora Aleše Cibulku v rozhlasovém pořadu Tobogán vysílaném přímým přenosem Českým rozhlasem Praha. Hned potom odjíždí do pražského Národního divadla, kde ji čeká zkouška večerního udílení Cen Thálie – ten bude na programu ČT1 od 20.00 hodin. Po generálce bude mít pouhou hodinu na vydechnutí, kdy ale bude odpovídat na dotazy novinářům. „Důležité pro mě je, že bude v hledišti sedět můj Pepíček. Bude to hezký večer, v Národním jsme spolu ještě nebyli,“ tvrdí představitelka Maude.

Pokud prestižní cenu nezíská, smutnit nebude. „Nehraju divadlo pro ceny. Pro mě je na prvním místě divák a těch se prý v Hradišti hlásí tolik, že můžeme Harolda a Maude hrát každý den. To je pak pro mě ten pravý zázrak,“ svěřila se před sobotním udílením prestižních hereckých cen Květa Fialová.

Další vyprodaná repríza komedie Harold a Maude v Uherském Hradišti čeká Květu Fialovou 19. dubna.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x