Inflace z nebytových prostor se otrokovických živnostníků nedotkne

OTROKOVICE - Otrokovická radnice letos neuplatní inflační doložky u nájemného u desítek podnikajících živnostníků v městských nebytových prostorech. Agentuře Mediafax to oznámila mluvčí otrokovické radnice Lenka Krupková.

Neuplatněním uvažovaného zvýšení nájemného v městských nebytových prostorech o 1,5 procenta se město snaží v ekonomicky nejisté době podat pomocnou ruku menším živnostníkům, kteří nabízejí své služby všem obyvatelům města.

Inflační doložka umožňuje pravidelné zvýšení nájemného s ohledem na pohyb inflace. Jejím účelem je zachovat hodnotu sjednaného nájemného po celou dobu trvání nájmu, a to s přihlédnutím k vývoji inflace. Ta bude dle zveřejněného údaje Českého statistického úřadu v letošním roce v odhadované výši 1,5 procent.

„Nezvýšením nájemného sice zdánlivě přijde rozpočet města téměř o 70 tisíc korun. Tyto peníze se městu však mnohonásobně vrátí, protože v době uvažovaných reforem by mohlo jakékoliv navýšení nájemného způsobit drobným živnostníkům existenční potíže, což má přímý vliv na zachování dnešní nabídky služeb ve městě pro všechny obyvatele Otrokovic,“ dodal místostarosta města Milan Plesar (Nový Impuls pro Otrokovice).

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x