Ve Valašském Meziříčí startuje Valašská rally, na pořádek dohlédnou policisté

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Ve Valašském Meziříčí bude v pátek odstartován jubilejní 30. ročník Valašské rally 2011 a v pohotovosti budou i policisté. Agentuře Mediafax to sdělila policejní mluvčí Lenka Javorková.

Policie v souvislosti s Valašskou rally posílí hlídky pořádkových i dopravních policistů. „Dopravní policisté se zaměří především na dodržování pravidel silničního provozu ze strany řidičů. Budou mimo jiné kontrolovat, zda motoristická veřejnost i závodníci při přesunu na rychlostní zkoušky neporušují předepsané rychlosti,“ podotkla Javorková.

Zvýšený pohyb vozidel na silnicích Valašskomeziříčska očekávají policisté jak v průběhu samotné rally, tak už před jejím začátkem. „Žádáme proto fanoušky a příznivce soutěže, aby byli v silničním provozu co nejvíce ohleduplní a ukáznění a respektovali pokyny pořadatelů. Dále považujeme za důležité upozornit, aby řidiči parkovali své vozidla na přehledných místech a nenechávali v autech žádné cenné věci. V minulých letech jsme zaznamenali během soutěže několik vloupání do vozidel,“ konstatovala Javorková.

Start i cíl závodu bude na náměstí ve Valašském Meziříčí. Většina tratí rychlostních zkoušek je plánována mimo Zlínský kraj, a to na Novojičínsku a Přerovsku. V okrese Vsetín se pojedou pouze dvě sobotní rychlostní zkoušky ve Vesníku a ve Velké Lhotě.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x