Fotbalová jednadvacítka se utká v páteční přípravě s Běloruskem

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - České fotbalové reprezentanty do 21 let čeká v pátek v Uherském Hradišti přípravný duel s Běloruskem, proti kterému nastoupí od 17 hodin. Svěřenci kouče Jakuba Dovalila budou chtít na stadionu Miroslava Valenty prodloužit patnáctizápasovou šňůru bez porážky.

„Moc na naši sérii nemyslím. Ale samozřejmě je příjemné, že jsme už patnáct zápasů neprohráli. Hráčům to zvedá sebevědomí, což je jen dobře. Jenže nejdůležitější pro nás bude červnové Euro,“ upozornil Dovalil, který tým připravuje na mistrovství světa v Dánsku, kam se Češi dostali díky suverénním výkonům v kvalifikaci.

Také páteční protivník Dovalilova výběru si letos zahraje na ME. „Bělorusové mají rychlý přechod do útoku, umí kombinovat a držet balon, ale pod tlakem chybují. Naší prioritou je vidět v akci méně prověřené hráče a předvést dobrý výkon,“ poznamenal český trenér

V Uherském Hradišti mu budou scházet brankář Tomáš Vaclík, záložníci Jan Morávek, Adam Hloušek a útočníci Václav Kadlec s Liborem Kozákem, které povolal kouč reprezentačního áčka Michal Bílek pro kvalifikační dvojutkání se Španělskem a Lichtenštejnskem. Navíc se kvůli zranění omluvili záložníci Tomáš Fabián s Tomášem Mičolou a forvard Jan Chramosta.

Den po utkání s Běloruskem se čeští mladíci přesunou do Olomouce, kde v úterý nastoupí k poslednímu přípravnému duelu před květnovým zveřejněním konečné nominace na evropský šampionát. Turnaj v Dánsku bude pro česká „lvíčata“ vrcholem sezony. V základní skupině B se postupně utkají se Španělskem, Anglií a Ukrajinou.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x