V pátek začne jubilejní 30. ročník Valašské rally, na startu bude i Kopecký

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Pilot Jan Kopecký z továrního týmu Škoda Motorsport bude největším favoritem jubilejního 30. ročníku Bonver Valašské rally, která jako úvodní podnik Mediasport Mezinárodního mistrovství České republiky (MMČR) v rally startuje v pátek ve Valašském Meziříčí.

Kromě Kopeckého nebudou chybět na Valašsku ani další tuzemská esa Roman Kresta, Václav Pech nebo úřadující český šampion Pavel Valoušek. Ten bude obhajovat loňské prvenství, díky němuž vykročil k zisku svého premiérového titulu mistra České republiky.

„Na minulou Valašskou rally velmi rád vzpomínám, protože to byla moje první výhra v absolutním pořadí závodu Mezinárodního mistrovství České republiky,“ poznamenal Valoušek. „Myslím, že to zase bude souboj o desetinky vteřiny. Těším se na to,“ dodal.

Dvoudenní soutěž začne na náměstí ve Valašském Meziříčí v pátek krátce po 17. hodině, jména vítězné posádky budou známa o den později odpoledne. Závod je složen z deseti rychlostních zkoušek o délce 150 kilometrů, což je nejnižší možná hranice pro pořádání závodu MMČR.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x