Rumunská delegace se přijela do Vsetína inspirovat systémem sociálních služeb

VSETÍN - Jak se plánuje a funguje systém sociálních služeb ve Vsetíně, se přijela na Valašsko inspirovat rumunská delegace složená ze zástupců tamních neziskových organizací, inspektorátu a ministerstva. Agentuře Mediafax to sdělila mluvčí vsetínské radnice Marie Šidlová.

Rumunská delegace přijela do Vsetína na náklady Švýcarska, které sociální služby v Rumunsku financuje. Zahraniční návštěvníky zajímalo, jak koriguje Vsetín své plány s celostátní koncepcí nebo zda fungují poskytovatelé služeb také v okolních obcích.

„Sociální služby se snažíme plánovat tak, aby odpovídaly jednotlivým znevýhodněným skupinám obyvatel. Ať už jsou to senioři, osoby se zdravotním postižením, bezdomovci nebo rodiny s dětmi. Musíme myslet zejména na jejich potřeby, míru soběstačnosti a sociální situaci. Dále také na jejich schopnost vzdělávání, možnosti uplatnit se na trhu práce a kvalitu života,“ vysvětlila místostarostka Květoslava Othová (KDU-ČSL), která má sociální oblast na starosti.

Zahraniční návštěvníci dostali od představitelů radnice Komunitní plán sociálních služeb na období 2011 – 2013, dále také brožury a mapy s přehledem sociálních zařízení. Delegace si také šla osobně prohlédnout domov pro seniory na Strmé a na Ohradě a středisko pečovatelské služby Diakonie.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x