Hlavním tématem Luhačovických dnů jsou choroby dýchacích cest

LUHAČOVICE - Společenský dům v Luhačovicích hostí v pátek a v sobotu 18. ročník Luhačovických dnů, tentokrát se odborníci budou bavit o chorobách dýchacích cest. Agentuře Mediafax to oznámil mluvčí Lázní Luhačovice Jiří Dědek.

Do Luhačovic se sjedou špičkoví čeští i slovenští specialisté, lékaři i zdravotní sestry. „Dvoudenní konference se v největších moravských lázních účastní více než 350 odborníků z oborů alergologie, imunologie a plicního lékařství. Mimo jiné se budou zabývat i laboratorní diagnostikou v alergologii a imunologii a třeba také projevy alergie v očním lékařství,“ upřesnil Jiří Hnátek, vedoucí lékař spolupořádající akciové společnosti Lázně Luhačovice.

Podle odborné garantky konference Evy Šabové se účastníci zaměří také na nové poznatky v léčbě chronické obstrukční bronchopulmonární choroby. „Její výskyt se každoročně vlivem nedobrého životního prostředí, kouření a opakovaných infekcí v České republice varovně zdvojnásobuje,“ dodala lékařka.

Léčba respiračních chorob je prioritou Lázní Luhačovice, vychází z využití přírodního zdroje, světově proslulé minerální vody Vincentky. Na dýchací aparát blahodárně působí pitný režim i inhalace. Pořádající společnost Lázně Luhačovice přizvala k organizaci konference Českou pneumologickou a ftizeologickou společnost a Českou společnost alergologie a klinické imunologie.

V následujících týdnech a měsících Lázně Luhačovice uspořádají další setkání odborníků. Těmi nejbližšími budou na konci dubna 17. Luhačovické pediatrické dny se zaměřením na dorostové lékařství.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x