Ve Slováckém divadle se uskuteční derniéra hry Očištění

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Slovácké divadlo čeká v pátek derniéra hry Petra Zelenky Očištění. Agentuře Mediafax to oznámil herec a mluvčí divadla Josef Kubáník.

Divadlo se hru rozhodlo stáhnout kvůli chystané sobotní premiéře 39 stupňů, repertoár divadla je totiž přeplněný. Inscenace Očištění bude naposledy k vidění od 19 hodin.

Očištění vypráví příběh hlavního hrdiny Michala, který se přihlásí do televizní talk-show, aby se zde svěřil se svým lidským pokleskem a je připraven po odvysílání přenosu nést následky svého činu.

„Nic se však nestane – pořadu klesá sledovanost, díl byl pouze předtáčen a jeho odvysílání je v nedohlednu. Iniciativou nakladatele a jeho ženy rozpoutá Michal právní boj s televizí – žaluje ji za uvedení v omyl a výsledkem je kompenzační nabídka šéfredaktora k moderování nové, mnohem drsnější televizní talk-show,“ prozradila dramaturgyně Iva Šulajová. Dodala, že hra poukazuje na to, že jakýkoliv skandál se hodí, aby člověk popošel v kariéře o krok dál.

Očištění se v Uherském Hradišti hrálo téměř rok, divadelníky osobně navštívil i jeho autor Petr Zelenka. Hlavní roli spisovatele Michala vytvořil Tomáš Šulaj.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x