Otrokovická radnice podpoří finančními dary umění, kulturu i sport

OTROKOVICE - Otrokovičtí radní se rozhodli věnovat finanční dary v celkové výši 30 tisíc korun na několik projektů z oblasti sportu, umění a kultury. Agentuře Mediafax to sdělila mluvčí otrokovické radnice Lenka Krupková.

Peníze přijdou na podporu handicapovaného sportovce, podporu umělecké tvorby, chráněné dílny či obnovu barokního hřbitova ve Střílkách.

Dar ve výši 10 tisíc korun bude poskytnut jako záštita handicapovanému plavci Lukáši Polčákovi. Ve své činnosti dosahuje velmi dobrých výsledků, reprezentuje Českou republiku na mezinárodní úrovni, čímž přispívá také k veřejné prezentaci Otrokovic. Udělený dar je určen na pokrytí nákladů spojených s plaveckou sezonou pro letošní rok.

Stejná částka je určena ve prospěch programu realizovaného Nadací pro transplantace kostní dřeně. Nadace podporuje rozvoj transplantací kostní dřeně, krvetvorných buněk a programy ke zlepšení péče a léčebných výsledků u nemocných s těžkými chorobami krve a zhoubnými nádory v České republice.

Občanskému sdružením pro záchranu barokního hřbitova ve Střílkách bude poskytnut dar ve výši 4 500 korun. Hřbitov je svou originální architekturou a sochařskou výzdobou perlou stavitelského a sochařského umění z doby baroka. Peníze jsou určeny na restaurování interiéru hřbitovní kaple.

Na udržení provozu chráněných dílen Slunečnice schválili otrokovičtí radní částku tři tisíce korun. Ta půjde na konto občanského sdružení IZAP – sdružení pro integraci zdravých a postižených dětí a mládeže Chceme žít s vámi, které dílny provozuje.

Dar v hodnotě 2 500 korun byl přidělen také Tomáši Vyoralovi na prezentaci jeho tvůrčí umělecké činnosti.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x