Zlín bude moci využít na obnovu centra evropské peníze, výbor regionální rady prodloužil termín

ZLÍN - Zlín může využít na projekty týkající se obnovy centra peníze z Regionálního operačního programu regionu soudržnosti Střední Morava. Výbor regionální rady prodloužil městu termín, během kterého může částku až 120 milionů korun čerpat. Agentuře Mediafax to řekl mluvčí magistrátu Zdeněk Dvořák.

Původně měl Zlín možnost žádat o finance pouze do září letošního roku, proto požádal o prodloužení do poloviny roku 2013.

„Je to určitě výborná zpráva. Naší snaze vylepšit zanedbané centrum města už nestojí nic v cestě,“ oznámila 1. náměstkyně primátora Eva Štauderová ( M.O.R.). Až 120 milionů korun, které může Zlín v souvislosti s obnovou centra využít, je nedočerpanou částkou ze stavby Kulturního a Univerzitního centra. „Zatímco dříve bylo navrženo její proinvestování v menším území, nyní toto území významně rozšiřujeme,“ dodala Štauderová.

Vedení města chce využít prostředky z Regionálního operačního programu na projekty Revitalizace Gahurova prospektu – předprostor Kulturního a Univerzitního centra, Rekonstrukci podchodu na náměstí Práce a Revitalizaci prostoru Parku Komenského. V souvislosti s nimi už vyhlásilo veřejné architektonické a architektonicko – urbanistické soutěže. Nejzazší termín pro odevzdání soutěžních návrhů je 16. květen. „V odborné komisi, která bude návrhy posuzovat, sedí zkušení lidé z oboru. Jsem tak přesvědčený o tom, že zvítězí ty nejlepší návrhy,“ konstatoval radní Pavel Jungmann (M.O.R.).

Dotace z Regionálního operačního programu regionu soudržnosti Střední Moravy může pokrýt až 85 procent uznatelných nákladů projektu, zbytek bude uhrazen z rozpočtu města. Samotné práce by měly začít počátkem roku 2012.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x