Zlínský primátor se chystá hrát divadlo

ZLÍN - Zlínský primátor Miroslav Adámek (TOP 09/STAN) se obyvatelům Zlína předvede v neobvyklé roli, chystá se totiž zahrát si divadlo. Agenturu Mediafax o tom v pátek informovala mluvčí zlínského divadla Hana Šmardová.

Nabídku obdržel primátor u příležitosti 40. reprízy inscenace Sluha dvou pánů, kterou divadlo odehraje 5. dubna. Spolu s Radovanem Králem a dalšími herci se objeví v kostýmu na jevišti a bude mít svůj speciální part.

„Pan primátor mi při našem prvním setkání řekl, že jako ochotník kdysi hrál divadlo. Když jsem ho pak provázel divadlem, bylo cítit, že ho to táhne na scénu, k rekvizitě. Tehdy jsem mu poprvé řekl, že ho obsadíme. Netušil, že brzy přijde konkrétní nabídka,“ konstatoval ředitel Městského divadla Zlín Petr Michálek.

Primátor z herecké role prý trému nemá. Jaké konkrétní role se zhostí, je ale podle šéfa scény zatím tajemstvím.

Zamotaná komedie Carla Goldoniho Sluha dvou pánů se ve zlínském divadle uvádí už počtvrté. V roce 1956 ji režíroval Evžen Kubíček, v roce 1972 Pavel Palouš a v roce 1992 Karel Novák. Inscenace Jakuba Nvoty měla premiéru 5. prosince 2009.

Dvěma pánům současně slouží oblíbený herec zlínského divadla Radovan Král. Goldoniho snad nejpopulárnější a nejhranější dílo je vytvořeno ve stylu takzvané komedie dell’arte. Ve hře se vyskytuje plejáda komediálních typů, které vytvářejí různé komické situace. Původně byla tato komedie improvizovaná, hraná pouze na námět, což Goldoni pevným textem zrušil, ale prostor pro částečnou improvizaci protagonistů ponechal.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x