Během sedmi dní odhalili uherskohradišťští policisté šest řidičů pod vlivem drog

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - V uplynulých sedmi dnech odhalili policisté šest lidí, kteří na uherskohradišťských silnicích řídili pod vlivem drog. Agentuře Mediafax to v pátek sdělil policejní mluvčí Aleš Mergental.

Jedním ze zadržených řidičů byl například čtyřiadvacetiletý muž z Nedašova, který v osobním voze Opel projížděl Uherským Brodem. Test na drogy vykázal přímo na ulici přítomnost amfetaminu v jeho těle.

Stejného přestupku se dopustil i třiatřicetiletý muž z Benešova, který řídil pod vlivem amfetaminu svou felicii mezi Starým Městem a Uherským Hradištěm. Navíc se tento muž dopustil dalšího přestupku, a to řízení bez řidičského oprávnění. Všem hříšníkům nyní hrozí pokuta až 20 tisíc korun a až roční zákaz řízení.

Dopravní policisté uložili také dvě kauce za dopravní přestupky. Pětapadesátiletý muž z Hluku jel se škodovkou Kunovicemi o téměř dvacet kilometrů v hodině rychleji, než je povoleno. Dopravní policisté jej zastavili a zjistili, že muž za volantem nevlastní řidičské oprávnění. Policisté mu uložili kauci ve výši 26 tisíc korun, které musí uhradit, aby mohl s autem pokračovat v jízdě. Kauce neminula ani řidiče nákladního auta, u kterého policisté zjistili, že na návěsu jeho vozu jsou prasklé čtyři brzdové kotouče ze šesti, na jedné z náprav jsou použity rozdílné pneumatiky a na další nápravě jsou pneumatiky s nižším indexem nosnosti, než je stanoveno výrobcem auta. Třicetiletému řidiči policisté uložili kauci šest tisíc korun.

Policisté během uplynulých sedmi dní odhalili celkem 94 technicky nevyhovujících vozidel. „V porovnání s předchozím týdnem v tomto ohledu evidujeme nárůst o polovinu. Nezanedbatelným problémem jsou v průměru dva řidiči denně, kteří projeli na červenou nebo nedali přednost,“ dodal Mergental.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x