Zloděj sebral na Valašsku motorový člun a ujížděl na Slovensko, policie ho dopadla

NOVÝ HROZENKOV - Obrovské štěstí měl muž z Nového Hrozenkova, kterému zloděj ukradl přívěsný vozík s motorovým člunem zaparkovaný pod přístřeškem u rodinného domu. I když zloděj dojel s člunem až na Slovensko, policie ho dopadla, agentuře Mediafax to v pátek řekla policejní mluvčí Lenka Javorková.

Komisař v pátek zahájil trestní stíhání šestatřicetiletého cizince, který člun odcizil. Hrozí mu až pětileté vězení a zákaz pobytu na území České republiky.

Zloděj si vozík s motorovým člunem vyhlédl v době, kdy majitelé nebyli doma. Lapka vozík jednoduše zapojil za svůj černý VW Passat a vydal se na Slovensko. Ještě v Novém Hrozenkově uviděl bývalý zaměstnanec majitele člunu černý VW s naloženým člunem. Chvíli poté jej zcela náhodně kontaktoval bývalý šéf, kdy se bavili mimo jiné i o krádeži motorového člunu. Bývalý zaměstnanec majiteli řekl, že před chvílí spatřil jeho člun naložený na tmavém vozidle, které jelo směrem na Slovensko.

Majitel svého bývalého zaměstnance požádal, aby se za zlodějem vydal. Mezitím policisté z Karolinky vyrozuměli slovenské kolegy, kteří vozidlo s ukradeným člunem v Bytči zadrželi. Při pronásledování velmi pomohli občané, kteří si ujíždějícího vozidla s motorovým člunem všimli a potvrdili, že tam vozidlo projelo, nebo udali další směr ujíždějícího černého auta. Řekli i to, že se zloději při ujíždění na Slovensko vozík od auta odpojil. „Zjistil to až po chvíli. Tak se pro něj vrátil, vozík znovu zapojil a jel dál. Motorový člun v hodnotě 130 tisíc korun si i s vozíkem za 25 tisíc korun na Slovensku převzala manželka majitele,“ doplnila Javorková.

Zloděj nemá problémy se zákonem poprvé, ve své zemi už byl za majetkovou trestnou činnost několikrát trestán.