Vsetínské muzeum vyhlásilo soutěž O nejmagičtější Labyront

VSETÍN - Muzeum regionu Valašsko vyhlásilo neobvyklou soutěž O nejmagičtější Labyront. Cílem soutěže je dotvořit pomocí různých výtvarných technik desku magické stolní hry tak, aby byl vytvořen nejmagičtější z Labyrontů, agentuře Mediafax to řekla Dana Daňová z Centrály cestovního ruchu Východní Moravy.

Soutěž je určena dětem a mládeži a uzávěrka je 30. dubna.

„Technika, kterou mohou dotvořit známou deskovou hru Labyront, je čistě na výběru autorů. Účastníci mohou použít barvy, koláž, počítačovou grafiku nebo mohou zhotovit dílo ve 3D verzi. Předloha herní desky je ke stažení na webových stránkách Muzea regionu Valašsko nebo si ji lze vyzvednout u průvodců na vsetínském zámku. Formát výtvarného díla je libovolný, je možné si předlohu zmenšit nebo zvětšit, dle potřeby,“ upřesnila koordinátorka soutěže Olga Mehešová z Muzea regionu Valašsko ve Vsetíně.

Účastníci klání budou rozděleni do čtyř věkových kategorií, a to tři až šest let, sedm až deset let, 11 až 14 let a 15 až 19 let. „Do soutěže se mohou zapojit jednotlivci i kolektivy. Práce je potřeba čitelně označit údaji o autorovi a jeho díle. Jednotlivci musejí uvést jméno a příjmení, datum narození, název práce a soutěžní kategorii. Kolektiv autorů nebo školní kolektivy pak musí uvést název školy, jména všech zapojených dětí, třídu, název práce a soutěžní kategorii,“ doplnila Mehešová.

Výtvarná díla je nutné zaslat nebo přinést na vsetínský zámek, kde Muzeum regionu Valašsko sídlí. Vyhlášení výsledků soutěže a prezentace soutěžních prací se uskuteční v rámci letošního Muzejního ponocování na vsetínském zámku, a to 4. června. Ceny do soutěže věnovalo autorské sdružení Trilab.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x