Doplněno: V Kvasicích hořel dům, popáleného muže musela záchranka transportovat do Brna

KVASICE - (Zprávu jsme aktualizovali ve 4. odstavci). Do Kvasic museli v sobotu dopoledne vyjet hasiči k rozsáhlému požáru rodinného domu, zraněného majitele transportovali záchranáři vrtulníkem na popáleninové centrum do Brna. Agentuře Mediafax to řekl mluvčí krajských hasičů Ivo Mitáček.

Během požáru se těžce zranil majitel domu. Podle mluvčího krajské záchranky Petra Olšana utrpěl popáleniny na hlavě, v obličeji i v dýchacích cestách. „Pro zraněného přiletěl vrtulník z Olomouce a transportoval ho na specializované centrum do Brna. Jeho stav je vážný,“ konstatoval Olšan.

Požár vypukl kolem 9. hodiny dopolední a hasičům se podařilo plameny zlikvidovat asi za hodinu a půl. „Požár se rychle rozšiřoval, protože dům byl celý zaskládán různými věcmi a odpadem, který majitel shromažďoval,“ poznamenal Mitáček.

Podle vyšetřovatele způsobilo požár s největší pravděpodobností nedbalé jednání majitele domu. Požár zničil část obytných místností a napáchal škodu za asi 100 tisíc korun. Zásahem hasičů se podařilo uchránit další majetek asi za půl milionu korun.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x