Městské divadlo Zlín chystá pro děti Indiánský den

ZLÍN - Zážitkové odpoledne plné atrakcí a her nazvané Indiánský den se v neděli uskuteční v Městském divadle Zlín. Agentuře Mediafax to řekla mluvčí divadla Hana Šmardová.

Podle ní se jedná o zcela novou podobu dětského karnevalu. Tentokrát půjde o zábavnou dobrodružnou hru v indiánském duchu napojenou na inscenaci Čučudejské pohádky. Indiánský den startuje v divadle ve 14.30 hodin.

„Děti se na začátku po příchodu do foyer rozdělí do skupinek, které budou představovat indiánské kmeny. Každý kmen má přiděleného jednoho dospělého z divadla, který bude náčelníkem,“ vysvětlil dramaturg Miroslav Ondra. Kmen budou spojovat i válečné barvy, které si děti spolu s náčelníkem namalují na obličej. Poté se malí indiáni vydají se svým vůdcem na tajemnou stezku odvahy labyrintem divadla.

Trasa vede od hlediště, přes jeviště až do úplně neznámých končin divadelní budovy, kam se děti doposud nemohly podívat. Plnit přitom budou nejrůznější úkoly. „Každý kmen musí absolvovat všechna stanoviště, jedině tak se můžou stát pravými indiány. Za každý splněný úkol dostane kmen barevný kámen. Všechny kameny nakonec odevzdá strážci pokladu, který předá indiánům instrukce, kde poklad hledat,“ doplnil dramaturg.

Pokladem a tedy odměnou pro malé indiány bude dárkový balíček, kterému bude vévodit poukázka na jednu vstupenku na představení Čučudejské pohádky v neděli 1. května. Rodiče si pak mohou k této vstupence dokoupit další v pokladně divadla.

Průvodci Indiánského dne budou herci a další pracovníci divadla. Na náčelníky si během nedělního odpoledne zahraje i ředitel divadla Petr Michálek, oba dramaturgové Miroslav Ondra a Vladimír Fekar či herci Roman Blumaier, Marek Příkazký nebo Zdeněk Lambor. Role strážce úkolů se ujmou herci Josef Koller, Pavel Vacek, Eva Borovičková či Hana Briešťanská a další.

Nejmenší nepřijdou ani o žádanou diskotéku v horním foyer, nakreslí si obrázky s indiánskými motivy, naučí se indiánský pozdrav či krátkou indiánskou básničku.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x