Amnestii ve valašskomeziříčské knihovně využila asi desítka zapomnětlivých čtenářů

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Valašskomeziříčská městská knihovna vyhlásila v březnu čtenářskou amnestii, v rámci které mohli zapomnětlivci vrátit bez sankcí knihy, které už měli odevzdat dávno. Jak agentuře Mediafax řekla Vendula Králová z valašskomeziříčské radnice, amnestii nakonec vyžila necelá desítka čtenářů.

Pracovníci knihovny jsou za desítku opozdilců vděční. „Vrátili nám několik knih, na které už netrpělivě čekali jiní zájemci,“ konstatovala zástupkyně ředitelky Pavla Holmanová.

V rámci akce Březen – měsíc čtenářů se mohli přijít do valašskomeziříčské knihovny bezplatně zaregistrovat i noví čtenáři. Této možnosti využilo 44 lidí. Knihovna se také rozhodla vyhlásit vůbec poprvé Čtenáře roku, a to hned v několika kategoriích. V kategorii dětí vyhrála osmiletá Lucie Chumchalová, která v loňském roce přečetla 85 knih. Tomáš Dvořáček se 111 přečtenými tituly zvítězil v kategorii dětí od devíti do 12 let a mezi nejstaršími dětmi uspěla Žaneta Fojtíková s 96 tituly. Studentskou kategorii ovládla Hana Mikulíková se 172 přečtenými knihami a absolutní vítězkou se stala Lydie Zajíčková, která si z knihovny vypůjčila 322 knih.

Měsíc čtenářů vyvrcholí 1. dubna, kdy se v knihovně uskuteční Noc s Andersenem. „Letos s námi stráví noc celkem 30 dětí, které se na jednu noc promění ve vytoužené pohádkové postavy,“ dodala Holmanová.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x