Doplněno: V Kaňovicích u Luhačovic spadl muž do nádoby s pryskyřicí

KAŇOVICE - (Zprávu jsme aktualizovali ve 2. a 3. odstavci). Do asi dva metry hluboké nádoby se zbytky teplé pryskyřice spadl v pondělí odpoledne řidič kamionu ze Slovinska (36), který přijel do společnosti Rokospol v Kaňovicích u Luhačovic s novou zásilkou pryskyřice. Agentuře Mediafax to řekl vedoucí výroby společnosti Lubomír Goliáš.

Muž podle Goliáše přijel do firmy, která se zabývá výrobou nátěrových a stavebních hmot s novou várkou pryskyřice. Poté, co ji přelili do stáčírny, začal nádobu zřejmě čistit a podle dostupných informací mu do cisterny spadl mobil. „Nebyla už plná, ale zůstaly tam zbytky teplé látky. Zřejmě se snažil dostat telefon ven a při manipulaci do nádoby spadl. Když naši zaměstnanci řidiče delší dobu neviděli, začali ho hledat a objevili ho v nádrži. Hned mu běželi na pomoc a pomocí lan ho vytáhli ven. I tak se zřejmě nadýchal výparů, protože byl trochu omámený. Navíc kvůli jeho národnosti se nám s ním špatně komunikovalo,“ podotkl Goliáš. Dodal, že je to vůbec poprvé, co na firmě pád muže do nádoby s pryskyřicí evidují.

K omámenému Slovinci přijeli i záchranáři. „Byl malátný, zřejmě se nadýchal výparů. Podali jsme mu kyslík a pro jistotu ho odvezli na interní oddělení zlínské nemocnice na pozorování,“ uvedl mluvčí krajské záchranky Petr Olšan.

Případem se zabývá také policie. „Budeme prověřovat například cizí zavinění nebo to, zda byla dodržena všechna pravidla bezpečnosti práce,“ doplnila policejní mluvčí Jana Bartíková.

--> --> --> --> -->