V Uherském Hradišti se pokusí o další český rekord s velikonoční tematikou

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Uherskohradišťské cukrářky se během Velikonoc pokusí vytvořit nový český rekord, chtějí totiž vytvořit největšího velikonočního zajíčka, který pak bude zdobit akci nazvanou Velikonoční putování Vinohradskou ulicí. Agentuře Mediafax to za organizátory sdělila mluvčí holdingu Synot Magda Pekařová.

Organizátoři akce se o jeden velikonoční rekord postarali už v loňském roce, kdy cukrářky upekly rekordního velikonočního beránka. Ten se pak dostal i do České databanky rekordů. Obří beránek vážil 158,15 kilogramu, byl 150 centimetrů dlouhý, 70 centimetrů široký a 65 centimetrů vysoký. Cukrářky na něj spotřebovaly bezmála 800 vajec.

Velikonoční svátky se v tradiční uherskohradišťské Vinohradské ulici budou slavit 24. dubna. Opět budou otevřené vinné sklepy a bude znít slovácký folklor. Stejně jako loni se v rámci akce uskuteční výstava velikonočních beránků, do které se mohou zapojit hospodyňky z řad široké veřejnosti. Autorka nejzdařilejšího beránka pak získá zájezd do Říma pro dvě osoby.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x